A természet templomában

2022.10.06. 19:30

Az Erdők hete sorozat keretében túrát szerveztek a gyerekeknek (videó)

Az Erdők hete programsorozat alkalmából csütörtökön a molnári óvoda nagycsoportos közössége meglátogatta a Zalaerdő Zrt. obornaki Nyitnikék erdei iskoláját, ahol számos kaland várt a gyerekekre.

Benedek Bálint

A molnári óvodások nagyon élvezték az erdei túrát, ahol Kuczkó Anita irányításával megtudhatták, minként kell vigyázni a környezetre

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A zsáktelepülést erdők veszik körbe, ezért kiváló lehetőség nyílik túrázásra, a térség, a környezet felfedezésére és megismerésére. Az I. Erdők hete szervezői 1997-ben „Tegyünk együtt többet erdeinkért!” felhívással fordultak az erdészekhez és a természetbarátokhoz. Az akció célja az volt, hogy megértessék: nem az erdésztől kell félteni az erdőt, mert az erdész az erdő gondozója.

– A molnári óvodásokkal egy rövid túrán vettünk részt, melynek keretében a gyerekek megismerkedtek az erdőkkel – mondta Kuczkó Anita, az erdei iskola vezetője. – Megnéztük a bükköst, végigjártuk a tanösvényt, s közben lehajoltunk a gombákhoz és kerestünk makkokat. Találtunk kisebb rovarokat, láttunk gilisztákat, megnéztük a lakó nélküli csigaházakat. Vadállatok nyomait is láttuk. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek már akár óvodásként átérezzék, mit jelent a természet templomában, az erdőben sétálni. Ahol, ha elcsendesülünk, a madarak énekét is jobban halljuk, és tiszteljük a bennünket körülvevő nyugalmat.

A túra után a gyerekek megnézhették az erdei iskolában a  trófeákat, agancsokat, preparált állatokat, s azok fogazatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában