Ötletes köztéri alkotás

2022.11.29. 14:00

Mikulás a traktoron – Ünnepvárás Gellénházán

Ősszel ötletes köztéri alkotás fogadta a járókelőket Gellénházán a buszmegálló melletti parkban. Akkor a szüret jegyében díszítették fel a szénabála traktort, most pedig a Mikulás pattant a kormány mögé.

Mozsár Eszter

Mikulás a traktoron

Forrás: Mozsár Eszter / Zalai Hírlap

A faluba érkezőket két hatalmas, hóember és Télapó szalmabála figura fogadja. A településen feltűnik még jó néhány újrahasznosított gumiabroncsból készült színes karácsonyfa dísz. Mécsesekkel világító adventi koszorú is került több helyre. Farkas Imréné polgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy a hangulatos faluszépítés az önkormányzati és óvodai dolgozóknak, valamint a helyi egyesületeknek köszönhető.

Feldíszített szalmabálák a falu elején
Forrás: Vugrinecz Anita

A készülődés jegyében kulturális programokat is kínálnak. Advent első vasárnapján a Gellénházi Szent István templomban karácsonyi koncerttel várták a híveket, ahol a Zalaegerszegi Liszt Ferenc Kórus, valamint a tavasszal újjá alakult gellénházi templom kórusa és a régóta működő, a miséken zenei szolgálatot teljesítő ifjúsági énekkar lépett fel. A koncert után a kertben forralt borral, teával, mézeskaláccsal kínálták a jelenlévőket.

A Zalaegerszegi Liszt Ferenc Kórus fellépése
Forrás: ZH

– A régi Orchidea kamarakórus tagjaiból és új jelentkezőkből verbuválódott az új közösség János atya kérésére. Virágvasárnap a Passiót énekeltük, s a sikerre való tekintettel további tagok érkeztek, jelenleg tizenöten vagyunk. Rendszeres orgonakísérőnk Nagy Tamás novai plébános, s Tóth Tamás kántor készít fel minket. Bérmáláson, egyházi ünnepeken énekelünk, legutóbb az Olai templomban léptünk fel a Karitász felkérésre – tájékoztatott a polgármester.

Farkas Imréné polgármester köszöntötte a koncertre érkezőket
Forrás: ZH

December 4-én 17 órakor Mikulásváró program lesz a művelődési házban, december 11-én 17 órakor ugyanitt a helyi csoportok és a Zalaegerszegi Belvárosi Gitársuli tagjai adnak karácsonyi műsort. Advent utolsó vasárnapján az iskola előtt a Mindenki karácsonyfájánál találkoznak. Idén retro hangulatú, Gellénháza feliratú zománc bögrével koccinthatnak a kézműves vásárba látogatók. Tizenkét éve hagyomány, hogy mindig új bögréket készíttetnek az ünnep alkalmából.

A Gellénházi Ifjúsági Énekkar
Forrás: ZH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában