Állatok a mesékben

2022.11.30. 16:30

Mesemondó verseny és rajzpályázat a baki iskolában

A Göcsej Kapuja Bak Általános Iskola idén „ Állatok a mesékben ” címmel hirdette meg – a városkörnyék 1-4. osztályos tanulói részére – a hagyományos körzeti mesemondó versenyét és rajzpályázatát. A versenyt november 25-én rendezték meg a baki faluházban.

Arany Horváth Zsuzsa

A 4. osztályos Rigo Karolina Barbara átveszi az 1.helyezettnek járó jutalmat Országhné Tóth Ágnes, tanügyi- referenstől, a zsűri elnökétől. A képen középen Molnár Anikó, a Göcsej Kapuja Bak Általános Iskola alsós munkaközösség vezetője, a rendezvény házigazdája

Forrás: Baki Faluház

A mesemondók életkorhoz illő klasszikus és modern állatmesékkel is érkeztek, melyeket magyar vagy más népek meséinek gazdag tárházából választottak ki, tájékoztatták lapunkat a szervezők.A körzetből 16 településről hívták meg a háziversenyek győzteseit, így 41 alsó tagozatos mérte össze tudását.

Rigo Karolina Barbara 4. osztályos tanuló mesél a hallgatóságnak
Forrás: Baki Faluház

Rajzpályázat is kapcsolódott a rendezvényhez, amelyre ötletes, különleges, egyedi stílusú illusztrációkat vártak az állatmesékhez kapcsolódóan. A pályázaton külön értékelték a mozgalmas jeleneteket, az egyedi színhasználatot és az emberi tulajdonságokkal felruházott állatszereplők ábrázolását.

A 3-4. osztályos mesemondók az eredményhirdetés után
Forrás: Baki Faluház

A mesemondó verseny megnyitóján a rajzpályázat díjait adták át. A beérkezett alkotásokból kiállítás készült a faluházban. Az alábbiakban a legjobbak névsorát adjuk közre.  

Rajzpályázat  helyezések:

1. osztály: 
1. Márkus Vivien (Csonkahegyhát), 2. Ács Zsigmond (Pacsa), 3. Molnár Mira Nilla (Bak) és Antal Olivér (Csonkahegyhát).

2. osztály:
1. Salamon Gréta ( Bak), 2. Szabó Izabel (Zalalövő) és Törösi Miklós (Pacsa), 3. Szabó Olívia (Zalalövő) és Szakony Hanna (Söjtör).

3. osztály:
1. Horváth Kitti (Salomvár), 2. Tököli Enriko (Tófej) és Tóth Mátyás (Salomvár), 3. Dömötör Diána (Bak) és Couves Olivér (Bak).

4. osztály:
1. Vaspöri Vilmos (Salomvár), 2. Németh Hédi (Pókaszepetk), 3. Németh Bíborka (Csonkahegyhát).

A mesemondó verseny eredményei:

1. osztály:
1. Horváth Dominik (Zalalövő), 2. Gellén László (Bocfölde), 3. Hufgart Vencel (Gellénháza) és Tóth Lotti (Pacsa).

2. osztály:
1. Németh Zsófia (Salomvár), 2. Szabó Izabel (Zalalövő), 3. Tóth Levente (Felsórajk) és Kele Emili Lotti (Söjtör).

3. osztály:
1. Major Simon (Salomvár) és Horváth Kimberli (Pacsa), 2. Káli Hunor Endre (Gutorfölde-Tófej), 3. Mátyás Zselyke (Gellénháza).

4. osztály:
1. Rigo Karolina Barbara (Gurorfölde-Tófej), 2. Szalai Szeréna (Gellénháza), 3. Godena Lilien (Bak) és Gergály Hanna (Söjtör).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában