Krimi

2023.01.27. 20:19

Rejtélyes haláleset Borsodban: munkavégzés közben meghalt egy dolgozó, ugyanúgy, ahogy egy éve

A 39 éves férfi vélhetően olyan vegyi anyagot lélegezett be, amelyet nem lett volna szabad.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: petroleum man

A boon.hu úgy tudja, hogy munkavégzés közben halt meg egy 39 éves helyi férfi az egyik sajóbábonyi üzemben, vélhetően olyan vegyi anyagot belélegezve, amelyet nem lett volna szabad - írja a boon.hu.

A haláleset tényét megkeresésükre megerősítette a vármegyei rendőr-főkapitányság, mint tudatták büntetőeljárás indult foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt, egyelőre ismeretlen tettes ellen. Jelenleg az adatok, információk gyűjtése van folyamatban, tanúkat hallgatnak meg, szakértőket vonnak be, hogy megállapíthassák, pontosan mi okozta a férfi halálát és ezért terhel-e valakit felelősség.

A KSH adatai szerint hazánkban évente nyolcvan ember hal meg munkavégzés közben, a munkahelyén.

Egy esztendeje... A hírportál úgy értesült, hogy az eset ugyanabban az üzemben történt, ahol tavaly január 25-én munkabalesetben meghalt egy ember. Azt a tragikus esetet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal munkavédelmi hatósága a társhatóságokkal közösen vizsgálta. Vélhetően most is vizsgálat indul a munkavédelmi hatóság részéről is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!