Háromévnyi kihagyást követően

2023.03.23. 15:24

Német nyelvi szavalóversenyt tartottak Szepetneken

Háromévnyi kihagyást követően idén újra megrendezte térségi német nyelvi versmondó versenyét a szepetneki Királyi Pál Általános Iskola.

Gyuricza Ferenc

A verseny résztvevői Fotó: szepetneki német nemzetiségi önkormányzat

Minderről Unger Ilona, a versenyt támogató helyi német nemzetiségi önkormányzat elnöke számolt be portálunknak. Elmondta: a rendezvény célja a német nyelv megszerettetése, a német irodalom és kultúra minél szélesebb körű megismertetése, ami azért fontos, mert a szepetneki intézmény német nemzetiségi nyelvet tanító iskola, ahol heti öt órában folyik a német nyelv és irodalom oktatása. A nyelvtanulás mellett nagy hangsúlyt kap még a német nemzetiségi történelmi kultúra megismerése, valamint a hagyományőrzés és hagyományápolás, a verseny is e célt szolgálja. 

A megmérettetésen három kategóriában hét intézmény 34 tanulója vett részt. Az egyes kategóriák legjobbjai Jakab Anna Barbara (3-4. évfolyam), Varga Emma (5-6. évfolyam) és Répás Nadin Blanka (7-8. évfolyam) voltak. A győztesek jutalmul meghívást kaptak a nyári 29. német nemzetiségi olvasótáborba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában