500 ezer forint

2023.03.29. 13:48

Nyomravezetői díjat tűztek ki a nagykanizsai dohánybolti rablás ügyében

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Nagykanizsán történt fegyveres rablás kísérlete elkövetőjének azonosítása és elfogása érdekében.

police.hu

Forrás: police.hu

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 20000/74/2023. bűnügyi számon fegyveres rablás bűntett kísérletének gyanúja miatt indított nyomozást egy ismeretlen elkövető ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján a képen látható fiatal férfi gyanúsítható azzal, hogy 2023. március 8-án 19 óra 1 perckor bement Nagykanizsán, a Csengery úton lévő dohányboltba és egy fegyvernek látszó tárggyal a kezében, a bevétel átadására kényszerítette az ott dolgozó eladót. Az ismeretlen személy végül üres kézzel menekült el az üzletből, mivel az alkalmazott elmondta neki, hogy már megnyomta a pánikgombot. A feltételezett elkövetőről az üzlet biztonsági kamerája felvételt készített.

Forrás: police.hu

Az ügyben a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500.000 forint, nyomravezetői díjat tűzött ki. A nyomravezető díj összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán, vagy hívja a 06-92-504-300-es telefonszámon, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a díjmentesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú” zöldszámán, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámon – közölte a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!