Hagyomány és szórakozás

2023.03.29. 15:30

Új időpontban a miklósfai répafőző fesztivál

Két év kényszerű szünet után ismét megrendezik a répafőző fesztivált Miklósfán, a Mindenki Házában - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján a szervezőbizottság. A városrészben működő közművelődési és városszépítő egyesület új időpontot jelölt ki a fesztiválnak, január helyett április 15-én várják a főzőcsapatokat a megmérettetésre, a látogatókat pedig a kóstolásra.

Pásztor András

Radics Bálint (balról), dr. Lajkó Mihály és Pintér Tuboly Kinga

Fotó: Szakony Attila

Dr. Lajkó Mihály egyesületi elnök elmondta: érdemes lesz idén is kilátogatni a rendezvényre, hiszen a répás finomságok kóstolása mellett színes kulturális programok, kézművesvásár is várja a vendégeket. A Miklósfai Szirének és Szikrák Néptáncegyüttes műsora mellett érkezik Auth Csilla, a napot pedig a Strong zenekar utcabálja zárja. A rendezvényre - a 14 év felettieknek - 1500 forint lesz a belépő, amelyből 1000 forint lefogyasztható.

– Nevezni idén is a megszokott három kategóriában - hagyományos répaétel, különleges répaétel, édes vagy sós répás sütemény, vagy rétes - lehet – vette át a szót Pintér Tuboly Kinga, a Mindenki Háza vezetője. – A nevezni kívánt ételekből 1-1 adagot a verseny napján 10-14 óra között lehet leadni a helyszínen, amit 5 fős szakmai zsűri értékel. Az előnevezésről bővebb információt kaphatnak az érdeklődő csapatok a www.miklosfa.hu weboldalon.

Radics Bálint, a városrész önkormányzati képviselője hozzátette: ha az időjárás engedi, akkor idén a rendezvényt részben szabadtéren tartják a Mindenki Háza udvarán, ahol az elmúlt időszakban egy pályázat eredményeként fedetté tették a padok és asztalok által elfoglalt területet.

- A pályázat részeként lehetőség nyílt minőségi jelmezek beszerzésére is, hogy a városrészben hagyományos decemberi Mikulás-program is minél színvonalasabb lehessen, illetve ha kis mértékben is, de a Mindenki Háza fenntartási költségeihez is hozzájárul a pályázat - hangsúlyozta a képviselő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában