A Zala Vármegyei Kormányhivatal munkájával ismerkedtek

2023.03.29. 17:30

Nagykanizsai diákok vendégeskedtek a Megyeházán

A Nagykanizsai Szakképzési Centrum Zsigmondy Vilmos Technikumának 13/A osztályos diákjait fogadta szerdán délután dr. Sifter Rózsa főispán a Megyeházán. A közszolgálati ügyintéző képzésben tanulók prezentációt hallgattak meg, majd meglátogatták az épületben működő kormányhivatali osztályokat.

Mozsár Eszter

Dr. Sifter Rózsa főispán tartott prezentációt a diákoknak

Fotó: Mozsár Eszter

A fiatalok közül többen határozott elképzeléssel érkeztek, ők a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen szeretnének diplomázni. Nagykanizsán három éve folyik közszolgálati ügyintéző szakképzés a Zsigmondy-technikumban, ami egy érettségire épülő képzési forma. A diákokat oktató Simán Éva – aki maga is több évet dolgozott járási hivatalban - lapunk érdeklődésére elmondta: a tanulók négy évig rendészetet tanultak, érettségiztek, majd voltak akik katonai, mások rendészeti pályára léptek, illetve továbbtanultak. Akik a közigazgatásban szeretnének elhelyezkedni, egyéves OKJ-s képzésben vesznek részt.

- Fontosnak tartom, hogy az elméletben tanultakat a gyakorlatban is hasznosíthassák, így belelássanak a területi közigazgatási rendszerbe – tájékoztatott Simán Éva. - Tanulóink rendszeresen járnak kormányablakokba, ahol megtanulják a teljes ügyviteli iktatást. A mostani látogatás kiváló alkalom arra, hogy meglássák, ebben a szakmában szeretnének-e maradni. Jó döntés az is, ha valaki érettségivel szeretne a közigazgatásban elhelyezkedni, mivel főleg az ügyfélszolgálatnál nyújthatnak nagy segítséget.

Ezeket a gondolatokat folytatva dr. Sifter Rózsa köszöntőjében kitért arra, hogy a Zala Vármegyei Kormányhivatal fontosnak tartotta a pályaválasztási rendszer megújítását, így az országban elsőként teljesen új módszert dolgoztak ki. A főispán a továbbiakban a több mint tízéves múltra visszatekintő kormányhivatali rendszert ismertette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!