Messzire szállt az énekszó

2023.03.30. 16:01

Dalostalálkozót tartottak Nagykanizsán

A MOL Bányász Nyugdíjas Klub keretein belül működő Mamik Hagyományőrző Dalkör csütörtökön a VOKE Kodály Művelődési Házban tartotta 16. dalostalálkozóját.

Benedek Bálint

A Mamik Hagyományőrző Dalkör fellépése megalapozta a találkozó hangulatát Fotó: Szakony Attila

Az eseményen a vendéglátók mellett több helyi és környékbeli csoport, valamint a szólóénekes Sulyokné Nagy Erzsébet állt színpadra. A jelenlévőket Kámánné Szép Terézia, a művelődési ház igazgatója köszöntötte. Kiemelte: a dalostalálkozó fellépőit meghallgatva kiderülhet, milyen színes kultúrája van az országnak. Ilyenkor látszik, mennyire gazdag, szép és milyen kimeríthetetlen népdalokkal rendelkeznek a magyarok. Ezek az összejövetelek jó alkalmat biztosítanak arra, hogy az énekszó messzire szálljon, vagyis a kincseket, az értékeket átörökítsék a következő generációnak.

- A magyar dal és népdal a legkülönlegesebb műalkotás, mert a Kárpát-medencében élő egész közösség lelkületének anyanyelve, mellyel a legmélyebb érzelmek törhetnek a felszínre - fogalmazott megnyitójában Balogh László polgármester. - Ezek dalok a múltunkat és értékeinket hordozzák magukban, őseinket szólaltatják meg, az ő bánatuk és örömeik, a reményeik és fohászuk hangzik fel általuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában