Most is van tét, hogy a szurkolók ne csalódjanak

2023.03.31. 18:30

ZTE KK–Kecskemét találkozóval zárul Egerszegen az alapszakasz

Utolsó alapszakaszbeli mérkőzésére készül a Zalakerámia ZTE KK NB I. A-csoportos férfi kosárlabdacsapata, amely szombaton 18 órától a rájátszást már kiharcoló Kecskemétet fogadja. Látszólag tét nélküli találkozóról van szó, mégsem az..

Kerkai Attila

Egy labdáról sem lehet lemondani, ahogy a képen Liam O’Reilly sem teszi ezt ennél a jelenetnél

Fotó: Szekeres Péter

Merthogy tét mindig van. A Zalakerámia ZTE KK már sem feljebb, sem pedig lejjebb nem léphet a negyedik pozícióból, a Kecskemét a hetedik helyezett, és az már eldőlt, hogy a rájátszás résztvevője lesz, az viszont még nem, hogy végül hányadik helyen végez. Lehetne mondani, hogy tét már csak a vendégek számára van ezen a mérkőzésen, ám mindez nem teljesen igaz.
Amikor ugyanis az utolsó mérkőzéssel kapcsolatban megkerestük Sebastjan Krasovecet, a ZTE KK vezetőedzőjét, a szakvezető fontos mérkőzésnek nevezte a szombati összecsapást.
–  Ez lesz az utolsó hazai találkozónk az alapszakaszban a közelgő Szolnok elleni kupamérkőzés és a későbbi rájátszás előtt –  mondta a szlovén szakember. –  Éppen ezért lesz fontos, hogy ne okozzunk csalódást szurkolóinknak, hiszen ahogy eddig, úgy a folytatásban is nagy szükségünk lesz a támogatásukra. Szó sincs arról, hogy ne vennénk komolyan ezt a mérkőzést, és a fő feladatunk az lesz, hogy sokkal jobban játsszunk, mint legutóbb Oroszlányban.
A két csapat még karácsony előtt találkozott legutóbb az első körben, akkor a ZTE KK magabiztosan, 94-77-re győzött. Az egerszegiekre és a kecskemétiekre is vár még feladat a rájátszás előtt, hiszen mindkét együttes érdekelt még a Magyar Kupában. A negyeddöntőket szerdán rendezik, a ZTE KK Szolnokra utazik, a KTE a Paks vendége lesz. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a győztesek az MK négyes döntőjébe jutnak, amit április 8-9-én rendeznek meg a fővárosban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában