Fejlesztés

2023.05.31. 17:30

Kicserélik az ivóvízvezetéket a belvárosban

Zalaegerszeg lakosságának a felét érinti az a víziközmű-rekonstrukció, amelynek részeként kicserélik a Dózsa-iskola és a régi szennyvíztelep közötti ivóvíz-gerincvezetéket június végéig. A beruházásról szerdán az Október 6. téren tartottak tájékoztatót.

Arany Gábor

Böjte Sándor Zsolt (b) és Arnhoffer András a tájékoztatón

Fotó: Arany Gábor

Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő arról számolt be, hogy a Környezeti és energiahatékonysági operatív program (KEHOP) által 70 százalékban, azaz 24 millió forinttal támogatott beruházásban 626 méter hosszban építenek ki új  ivóvízvezetéket.

A város területén 28 helyszínen valósul meg a víziközműveket érintő rekonstrukció a KEHOP támogatásával, idézte fel Arnhoffer András, a munkálatokat kivitelező Zalavíz Zrt. elnök-vezérigazgatója. Az Október 6. tér körzetében zajló munkálatokban negyven évnél idősebb azbesztcement vezetéket cserélnek ki. Ez a Dózsa-iskola területének keleti oldalán, valamint egy magánterületen át jut az Október 6. térre, onnan kelet felé fordulva éri el el a régi szennyvíztelepet. 
Arnhoffer András arról is beszélt, hogy ez a vezeték az óvoda, bölcsőde, iskola mellett a belvárost is ellátja, sőt Kaszaháza, Pózva felé is szállít vizet. A régi csövek állapota miatt mindez már jelentős veszteséggel történik, és a meghibásodása komoly ellátási zavart okozna, ami közel 30 ezer embert is érintene. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!