Hevesi Sándor Színház

2023.06.03. 06:50

Az év színésze díjat elsőként Ticz András kapta

A Zalai Hírlapot kiadó Mediaworks Az év zalai embere, Az év zalai sportolója olvasói szavazása után Az év színésze elismerés odaítélésére is szavazást indított, mely május 15-31. között zajlott a nyomtatott lapban és a zaol.hu-n.

Arany Horváth Zsuzsa

Ticz András átveszi Az év színésze díjat lapunk munkatársától

Fotó: Fehér Márk

Az öt jelöltre összesen több mint 2000 szavazat érkezett, ebből 662-et Ticz András színművészre adtak le a voksolásban részt vevők. A Mediaworks oklevelét, plakettjét és az ajándékot a főszerkesztő Horváth A. Attila megbízásából Arany Horváth Zsuzsa újságíró adta át az évadzáró társulati ülésen.  
Ticz András 1993-ban született Veszprémben, 2008-2013 között a Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola tanulója volt. Ezután a Kaposvári Egyetem színművész szakos hallgatója lett, Uray Péter osztályában. Egyetemi gyakorlatát a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban töltötte, melynek a 2018-tól indult évadtól a tagja.  Közel áll hozzá a zene és a tánc, több hangszeren is játszik.
Korábbi róla, szóló cikkünkben írtuk: „2018 óra erősíti a zalai színjátszást a veszprémi születésű, a Kaposvári Egyetem színművészi diplomájával rendelkező Ticz András, akit láthattunk A Dzsungel könyvében, A vihar kapujában, az Advent a Hargitán-ban, a Tanár úr kéremben, Az Ügynök halálában, a Kölcsönlakásban, a Sose halunk meg című musicalben,  a zalai színházba járó gyerekek valószínűleg Maugliként emlékeznek rá a legjobban.” Idén a Noszty fiú esete Tóth Marival Ferijét alakította, bolondozott a Tanulmány a nőkről című zenés darabban, tavaly a Cigánykerékben játszott emlékezetes figurát.


Ha belegondolunk, hogy majdnem a közgazdasági pályát választotta középiskolásként, örülhetünk a nézői szerencsénknek, hogy nem így lett. A fordulat akkor következett be, amikor belekóstolt a középiskolai színjátszó szakkör munkájába.  Ticz András, bár idén nem fér bele az idejébe, oszlopos tagja a Kvártélyház művészeti közösségének is. A Lovagias ügy, a Szép nyári nap, a Lili bárónő, A padlás, a Hasonmások szegélyezi eddigi ottani útját.  
A díj átvétele lapunknak nyilatkozva megköszönte a nézők, olvasók szavazatait, akik jövőre két darabban láthatják a Hevesi színpadán, egyébként pedig civilben élete legnagyobb szerepére készül, hiszen ősszel már férj lesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában