2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Teljes kudarc lett Karácsony „pihenőparkja”

A Lánchíd felújítása miatt két hónappal ezelőtt úgy döntött a főváros vezetése, hogy a budai alsó rakpart egy részét pihenőparkká alakítják át. Ugyanakkor nem sok sikere volt ennek az elképzelésnek, mert alig látogatták a területet a nagy melegben.

  • Teljes kudarc lett Karácsony „pihenőparkja”

– Ki az az épeszű ember, aki a nyári kánikulában a forró aszfalton hűsölne egy zöld, fás park helyett?! – tette fel a kérdést érdeklődésünkre Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője, ugyanis nem sokan voltak kíváncsiak Karácsony Gergely „pihenőparkjára”, amelyet a városvezetés a Lánchíd felújítása miatt lezárt budai rakparton alakított ki.

Wintermantel Zsolt kifejtette: a Lánchíd építkezési területéhez közel kialakítani egy pihenőparkot már a legelején „teljesen agya­ment elképzelés” volt. Hiszen egy építkezés porral, zajjal jár, és a rakpart azon szakaszán nincs semmi, ami árnyékot adna a kánikulában. Szerinte az elmúlt hetek bizonyították, hogy teljes a kudarc, a budapes­tiek ugyanis inkább a Liget-projekt részeként szépülő Városligeti-tóhoz, az Orczy-kertbe, a Naplás-tóhoz vagy Budán a Széllkapu parkba mentek szabadidejükben. 

 

– Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy ezek mindegyikét a kormány újította fel Budapesten. Szóval nekem nincs kétségem afelől, hogy a meddő rakpartlezárások helyett ki az, aki komolyan gondolja, hogy Budapest élhető és zöld nagyváros legyen

 

– tette hozzá a frakcióvezető.

A főpolgármester korábban többször beszélt már a pihenőparkról, az általa kedvelt közösségimédia-felületein is hangoztatta annak megépülését. Wintermantel Zsolt erre úgy reagált, hogy az építkezés kellős közepén kialakítani egy pihenőparkot nem más, mint egy újabb PR-trükk a főpolgármester részéről. 

 

– A kérdés már csak az, hogy a használhatatlan pihenőpark vajon hány millió forintjába került a budapestieknek. Hiszen csak a növények beszerzése, szállítása, gondozása is erőforrásokat igényel. Úgy vélte, felesleges PR-fogások helyett lehetne a főváros pénzét fontosabb fejlesztésekre költeni, és a közműholding számára is lenne sürgetőbb feladat, mint a pihenőpark berendezése és karbantartása

– nyilatkozta a politikus. Két hónapja beszámoltunk arról, hogy megbénult Budapest közlekedése, miután lezárták a budai alsó rakpartot a Döbrentei tér és a Halász utca között a Lánchíd felújítása miatt: a szokásos menetidő legalább a kétszeresére nőtt, a reggeli csúcsban több kilométeres összefüggő kocsisorok kígyóztak a budai utcákon, kerülőutakon.

Készül az 5-ös metró

Véglegessé vált a H5-ös, H6-os és H7-es HÉV-ek nyomvonala, a kormány felgyorsítja az 5-ös metró fejlesztését – emelte ki a Fidesz–KDNP budapesti frakciója a közösségi oldalán. Mint írják: ez a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletekkel véglegessé vált. A H5-ös HÉV Budapest II. és III. kerületét, Budakalászt, Pomázt és Szentendrét érinti, a H6-os HÉV Szigetszentmiklós-Gyártelep–Ráckeve vonalon Szigethalmot, Tökölt, Szigetcsépet, Szigetújfalut, Szigetszentmártont és Ráckevét érinti, a H7-es HÉV nyomvonala Csepel kerületét érinti. A Fidesz–KDNP budapesti frakciója hangsúlyozta azt is, hogy a beruházást nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánították, a megállapított területsávok két évig védettséget élveznek. „Fontos lépés ez a Budapest külső kerületeiben és az agglo­merá­ció­­ban élőknek. A főváros baloldali vezetésével szemben a kormány valóban a Budapesten és környékén élőkért dolgozik, cselekszik” – írta a frakció a bejegyzésben.

Fotó: Havran Zoltán

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!