2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 11:00

Belföld

Orbán Viktor: Nehéz úgy egymásra figyelni, ha közben kilövik az ember szemét

Egynapos üléssel elkezdődik az Országgyűlés őszi ülésszaka, a képviselők három, az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében szükséges törvényjavaslat vitáját is lefolytatják.

  • Orbán Viktor: Nehéz úgy egymásra figyelni, ha közben kilövik az ember szemét

A napirend előtti felszólalások: 

15.45 – 17.00 parlamenti interpellációk - a HírTV, Facebook- és YouTube-csatornánk élőben közvetíti. 

17.15 – 18.15 Orbán Viktor miniszterelnök válaszol az azonnali kérdésekre - a HírTV, Facebook- és YouTube-csatornánk élőben közvetíti. 

Lesz adócsökkentés és fizetésemelés Orbán Viktor szerint

Mi folyik itt? címmel intézett azonnali kérdést Orbán Viktorhoz Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetője. A baloldali képviselő szerint ha a korábbi feltételekkel kötötték volna a gázszerződést, nem lenne ilyen a helyzet. Orbán Viktor viszonválaszában elmondta, úgy látja, hogy a szankciók az áremelkedés okai. Kijelentette, hazánk érdeke, hogy bárkivel fix áras szerződést kössünk. Kifejezte, az EU ezt megtiltotta, miattuk nem lehet olyan szerződést kötni, ami fix áras. Hozzátette, a rotterdami tőzsdei árakhoz kell igazítani a gáz vásárlási szerződéseket, és a mostani szerződés azért jó, mert a mostani jutalék kisebb, mint a Horn-kormány idején kötött szerződés.

Tordai Bence szerinte a miniszterelnök szövegértési problémákkal küzd. Elmondta, Putyin ötödáron ígérte a gázt, és azt kérdezte, hol van az ötöd, ha 108 százalékon kapjuk? Úgy fogalmozott, mit ajánl Orbán Viktor a magyaroknak: keressenek többet vagy fogyasszanak kevesebbet? Felszólalását azzal zárta, hogy várja az életvezetési tanácsokat.

A kormányfő első tanácsa az volt, hogy a magyarok a Párbeszédhez ne forduljanak. Azt kérte a felszólaló képviselőtől, hogy a külföldi vezető által mondottakat ne magyar vezető asztalára helyezzék. Javasolta, hogy becsüljük meg a körülményt, mely szerint ma minden család 180 ezer forint rezsitámogatást kap, és ezért érdemes a kormányt kitüntetniük a bizalmukkal. A miniszterelnök úgy vélte, elviselhető állapotokat tudnak előidézni, majd adócsökkentést és fizetésemelést ígért.

30 éves korig jöhet az szja-mentességet gyermekvállalás esetén

Dúró Dóra az azonnali kérdések órájában arról beszélt, hogy 2011 óta nem csökkent a termékenység az előző évihez képest, de erre idén sok kerülhet. A Mi Hazánk képviselője szerint sok esetben a lakhatás kérdése sem megoldott a gyermekvállalást fontolgatóknak, a családtámogatási juttatások pedig ma harmadannyit érnek, mint amikor bevezették őket. - Mit tesz a kormány annak érdekében, hogy elkerüljük az összeomlást? - kérdezte Dúró Dóra. 

Orbán Viktor válaszában emlékeztetett, hogy a kormány idén 670 milliárd forintnyi szja-t fizetett vissza a családoknak.

 Hangsúlyozta: ha a jelenlegi helyzetben a családi adókedezményt vagy más családtámogatást az inflációhoz kötnénk az államcsődöt eredményezne, a kormány egyedül a nyugdíjak esetében tudja ezt megvalósítani. A demográfiai kérdésről a miniszterelnök azt mondta, hogy sokminden történt az elmúlt 12 évben, de áttörés nem sikerült elérni, ezért decemberben újabb családpolitikai lépések jöhetnek.

 Mint Orbán Viktor fogalmazott: bár még nincs erről végső döntés, de olyasféle intézkedést fognak bejelenteni, hogy ha egy nő 25 és 30 éves kora között vállal gyereket, akkor 30 éves koráig nem kell majd szja-t fizetnie. 

Most is segíteni fogja a vállalkozásokat a kormány

A magyar vállalkozásoknak három eszközzel segít a kormány. Orbán Viktor miniszterelnök a Jobbik frakcióvezetőjének adott válaszában elmondta: 

indítanak egy több mint 200 milliárdos programot, részben energiavásárlásra és átalakításokra, hogy energiatakarékosabbakká válhassanak a vállalkozások. Emellett lesz gyármentő program, ennek keretei között egyénileg fog tárgyalni a szereplőkkel a kormány.

Orbán Viktor elmondta, hogy harmadiknak a munkahelyeket kell megvédeni, ha adott esetben majd többen elveszítik az állásukat, akkor a munkaadókat kell támogatni, hogy meg tudják tartani a nekik dolgozó embereket. A miniszterelnök ezt a helyzetet a 2010 utáni évekhez hasonlította.

A jobbikos Lukács László György azt vetette a kormány szemére, hogy nem segít a vállalkozásokon, melyek így kénytelenek bezárni. A válaszban elhangzottakat Lukács László György kevésnek értékelte. 

Orbán Viktor is reagált a jobbikos elégedetlenkedésre. Azt fájlalta, hogy az ellenzéki politikus a programot, amivel a vállalkozásoknak akarnak segíteni, már most temeti, pedig még el sem indult.

Orbán Viktor: Nehéz úgy egymásra figyelni, ha közben kilövik az ember szemét

Kálmán Olga (DK) az azonnali kérdések órájában azt hangoztatta, hogy a kormány tönkretette a forintot, sehol sem drágult meg úgy az élet, ahogy Magyarországon. – Meddig folytatják az élelmiszerárak növelését? – kérdezte a DK képviselője. 

Orbán Viktor válaszában úgy fogalmazott, az áremelkedésnek akkor lesz vége, amikor a szankcióknak.

 – Amint vége van a  szankcióknak, azonnal csökkenni fognak az élelmiszerárak – jelentette ki. 

A miniszterelnök hozzátette: „Ön egy olyan párt képviselője, amikor 1,1 millió devizajelzálog-hitel volt, ezek tönkretették az embereket. Óvatosabban rója fel a forint gyengeségét a kormánynak, mert ez a kormány takarította el ezt a devizaadós-válságot” – mondta. 

Viszonválaszában Kálmán Olga azt hangoztatta, akkor lesz vége az élelmiszerár-növekedésnek, amikor Orbán Viktor kormányának. Szerinte Dobrev Klára ezért alakított árnyékkormányt, amely kihúzza az országot a megélhetési válságból és oda figyelő lesz. 

– Nehéz úgy egymásra figyelni, ha közben kilövik az ember szemét – reagált Orbán Viktor. Mint fogalmazott, amikor a baloldalnak volt lehetősége vezetni az országot, azt nem árnyékban, hanem napsütésben tette. – Jól le is égtek, ezért azt javaslom, hogy maradjanak árnyékban – fogalmazott a kormányfő. 

Orbán Viktor: A rezsicsökkentést meg fogjuk tartani

Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője azonnali kérdésében arról beszélt, hogy a béke pártján állnak és az energiaárak ügyében érdeklődött a kormányfőtől.

– Egészen úgy hangzott, mint egy kormánypárti hozzászólás – válaszolt Orbán Viktor. 

Ezután a miniszterelnök arra kérte a baloldalt, hogy támogassák Paks 1 üzemidejének a meghosszabbítását, és támogassák Paks 2 megépülését. Továbbá felhívta a figyelmet, hogy a kormány a rezsicsökkentést havonta 180 ezer forintig fenntartja, így támogatva a családokat.

– A Paks 1 által termelt áramot azért nem tudjuk önköltségen adni, mert nemcsak a háztartásokat szolgálja ki. Ha megépül a Paks 2, akkor lehet önköltségen adni az áramot – tette hozzá.

Továbbá Orbán Viktor jelezte: a rezsicsökkentést meg fogják tartani, ha pedig megszűnnének a szankciók, akkor visszatérhetnének a magasabb összegű támogatáshoz.

Hazugsággal vádolta a kormányt az ellenzék napirend előtt

LMP: a kormány zöldpolitikája hazugságok sorozata

Ungár Péter (LMP) úgy fogalmazott: a kormány elmúlt 12 évének zöldpolitikája hazugságok és önellentmondások sorozata. A kabinet ellenségnek tekinti a zöldeket, pedig mára bebizonyosodott, hogy nekik volt igazuk, amikor azt mondták: a fosszilis energia függést okoz – magyarázta. Közölte: a fosszilis energia okozta a mostani válságot is, és nem maradhat fenn az a helyzet, hogy a fosszilis energia minden árképzés alapja. Át kell állni egy más típusú energiarendszerre – jelentette ki. Mint mondta, a szélenergia hatékony energiaforrás, és a napenergiával együtt nagyon jó keveréke egy olyan földrajzi adottságú országnak, mint Magyarország. Hozzátette, lényegesen jobb, mint a szén, a kőolaj vagy a földgáz, ezért igenis fel kell használni a szélenergiát.

Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium parlamenti államtitkára úgy válaszolt, nem igaz, hogy a zöldpolitika nem fontos a kormánynak, a napenergia felhasználása például jelentősen nőtt az elmúlt időben. Komoly cél, hogy Magyarország 2050-re teljes mértékben klímasemleges ország legyen – jelentette ki. Közölte: több területen is lépéseket tettek a fenntarthatóságért, klímavédelmi akciótervet fogadtak el. Nem most kezdtek foglalkozni a környezetvédelmi célokkal – hangsúlyozta. Kitért rá: a jelenlegi háború okán és a brüsszeli szankciók miatt kialakult helyzetben különösen fontos az energiaellátás biztosítása és a családok segítése is, aminek az érdekében is több intézkedést hozott a kormány.

Mi Hazánk: a kormány a globális nagytőke oldalára állt

Toroczkai László (Mi Hazánk) szerint úgy tűnik, a kormány tényleg a multik oldalára állt, minél több külföldi tőkét akar Magyarországra hozni. A kormány inkább a globális nagytőke felé mozdul el ahelyett, hogy a magyar kkv-szektort segítené, ebben pedig nem tudják támogatni – mondta. Közölte: pártjának javaslatait a kormány kivétel nélkül elutasítja, vagyis semmilyen párbeszédre nem hajlandó, pedig őket nem támogatják külföldről. A kabinet még a digitális adóról sem akar tárgyalni, pedig ebben az ágazatban a nagy cégeket meg kellene adóztatni – egészítette ki.

Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára úgy reagált: a pártok nem fogadhatnak el támogatást külföldről, és a tiltott kampánytámogatás törvényi szankciókat von maga után. Közölte: az IM létrehozott egy digitális szabadsággal foglalkozó bizottságot, amely azt ellenőrzni, hogy a közösségi médiaplatformok miként tartják be a jogszabályokat, valamint megvizsgálja a digitális tér szabályozását.

Párbeszéd: zöld fordulatra van szükség

Szabó Timea, a Párbeszéd frakcióvezetője a zöld fordulat fontosságáról és az Oroszországhoz való viszonyról beszélt napirend előtti felszólalásában. Szerinte a jelenlegi válság „pontosan arra ad lehetőséget, hogy mindenki észhez térjen, és rájöjjön, hogy át kell állni a zöld gondolkodásra és a zöld energiaforrásokra". Szögezzük le még egyszer: Oroszország nem a barátunk, Oroszország egy háborús agresszor, Vlagyimir Putyin pedig megtámadott egy szuverén országot – fogalmazott. 

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában azt hangsúlyozta, Magyarország nem támogatja a számára húsbavágó szankciókat, például amikor a kőolaj vagy a földgáz behozataláról van szó. Hangsúlyozta: a baloldali ellenzék pártjai egyáltalán nem támogatták a családvédelmi intézkedéseket, kezdettől fogva a szankciók mellett voltak, mindvégig azért kampányoltak, hogy az ország ne kapja meg a neki járó uniós forrásokat, és a válság ellenére is adókat emelnének. Szerinte mindennek az az oka, hogy ezek a pártok külföldről kaptak támogatást, és ezek a juttatások „aligha mentesek a kérésektől", hiába öltöztetik azokat „karitatív vagy civil köntösbe".

A családtámogatásokról érdeklődött a Jobbik egy politikusa

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) azt kérdezte napirend előtti felszólalásában, ki védi meg „az út szélére került magyar családokat", majd konkrét intézkedésekre tett javaslatot. Felvetette, hogy csökkentsék nullára az alapvető élelmiszerek és a gyermekneveléshez szükséges termékek általános forgalmi adóját, rendeljenek el kilakoltatási moratóriumot, a 33 és 50 százalékos fizetés-letiltások pedig ne érvényesüljenek „a túléléshez szükséges bevételek" esetén, valamint hagyják a rezsi áfatartalmát a családoknál. Hangsúlyozta: válságidőszakban nemzeti minimumokat kellene kimondani, aminek eleme lehetne a családokat, különösen a gyermeket nevelők támogatása.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában azt hangsúlyozta, a polgári-nemzeti kormány megvédi a családokat az orosz-ukrán háború és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt kialakult helyzetben is. Hozzátette, a baloldali koalíció ezzel szemben „hatalomra éhesen áll a partvonalon", és szurkol minden egyes brüsszeli döntésnek. Kiemelte, hogy a magyar embereket és családokat hátrányosan érintik ezek a határozatok, mert a baloldal arra számít, hogy hatalomra jutnak a döntések segítségével. Az államtitkár hangot adott annak a véleményének, hogy egy áfacsökkentés „várhatóan nem jelenne meg az árakban". Ezután arról beszélt, hogy 2010 óta 31 százalékról a népesség 18,2 százalékára csökkent azoknak az aránya, akiket érint a szegénység és a kirekesztődés kockázata, miközben a relatív jövedelmi szegénységben élőké 14,1-ről 12 százalékra, a súlyos anyagi deprivációban élőké 23-ról 8,3 százalékra mérséklődött.

Orbán: A magyar kormány Európában elsőként kérdezi meg az embereket a szankciókról

A kormányfő leszögezte: van elegendő földgáz, villamos energia és olaj is. A gáztározókba betárolt mennyiség az ország éves felhasználásának 41 százalékát fedezi, és további szállítmányokban állapodtak meg Oroszországgal. Mivel azonban a gázszükséglet 85 százalékát importból fedezi Magyarország, az árakat nem tudja érdemben befolyásolni, ezért a felhasználást csökkenteni kell - mondta, a fogyasztás mérséklésére kérve az államot, az állami vállalatokat, az intézményeket, a családokat és a vállalkozásokat is. Orbán Viktor kifejtette: Magyarország energiafelhasználásának 35 százaléka földgáz, ezt 2023 végére 31 százalékra fogják mérsékelni, 2025-re pedig 30 százalék alá viszik. Elrendelték a hazai gázkitermelés növelését, a Mátrai Erőmű újraindítását, meghosszabbítják a paksi erőmű üzemidejét és hozzákezdenek Paks 2 építéséhez is - sorolta. Kijelentette: a magyar kormány adja a legnagyobb segítséget a családoknak az energiaárakban az egész Európai Unióban.

Elmondta, a kormány hat dologgal segíti a családokat: rezsicsökkentett árral, tűzifaprogrammal, barnaszénprogrammal, benzinár-, élelmiszerár- és kamatstoppal. A rezsicsökkentett energiaárak az átlagfogyasztásig történő fenntartásával minden magyar család átlagosan havi 181 ezer forintot spórol - mutatott rá. Közölte: európai összevetésben ez azt jelenti, hogy Németországban az energiatámogatás a család havi jövedelmének 20, Ausztriában 6, Magyarországon pedig 30 százaléka. A kormányfő kitért arra, hogy a kormány meghirdetett egy 200 milliárd forintos programot a termelő- és energiaintenzív kis- és közepes vállalkozásoknak, lesz gyármentő program és ha kell, lesz új munkahelyvédelmi akcióterv is. Beszámolt arról, hogy jelenleg 9400 milliárd forintnyi beruházás zajlik az országban, ezeket végigviszik, de újabb állami beruházást a bizonytalan gazdasági helyzet miatt nem indítanak, mert nem tudják garantálni, hogy be is tudják fejezni azt.

Értékelése szerint Magyarország ma erősebb, mint a kommunizmus bukása óta bármikor, és bár a szankciók súlyos károkat okoznak, van esély arra, hogy a kormány ebből a válságból is megerősödve hozza ki az országot. A miniszterelnök azt mondta: a kormány "erős tempót diktál" majd a következő hónapokban. Jelezte: a kormány a következő két év válságkezelési időszakában sem adja fel nemzetstratégiai céljait, folytatja a közlekedési hálózatok fejlesztését, a családtámogatási programokat, a fejlesztésalapú gazdaság kiépítését, az egyetemfejlesztési programot, a haderő fejlesztését és a nemzetegyesítő programot. Azt ígérte: a családtámogatást tovább szélesítik, december elején alakítják ki a 2023-as költségvetés végleges formáját, és abban már új családtámogatási intézkedések is megjelennek majd.

Orbán Viktor megerősítette: a Brüsszellel fennálló viták ellenére Magyarország továbbra is az Európai Unió tagjaként képzeli el a jövőjét. A magyar európai nemzet, olyan fontos árnyalat az unióban, mint bármely más tagállam, és az EU csak akkor lesz erős, ha minden árnyalatát megtartja tiszteli - fogalmazott. Hozzátette: "büszke nemzet vagyunk", amely tudatában van annak, hogy mindig többet adott a világnak, mint amit kapott tőle.

Orbán: Idén és jövőre is folytatódni fog a háború

Orbán Viktor a beszéde elején azt mondta, súlyos sokkhatás érte a világgazdaságot az energiaárak emelkedése miatt, az európai gazdaságot az összeroppanás fenyegeti.Háború van a keleti szomszédságunkban, de a világ egyre nagyobb része lesz a háború elszenvedője. 

A nyugati szankciók globális háborúvá változtatták az ukrán-orosz háborút - tette hozzá. Egy lokális és globális konfliktus van előttünk. Meddig tart ez a háború? - tette fel a kérdést Orbán. Ma már mindenki számára világos, hogy elhúzódó háborúra kell számítani. Ukrajnát fegyverrel és pénzzel segíti az EU és az USA, míg Oroszország tartalékai végtelenek.Idén és jövőre is folytatódni fog a háború. 

Lesznek külső és belső befolyásolási kísérletek

A Nyugat a háború, míg mi a béke oldalán állunk, mert Ukrajna szomszédai vagyunk - mondta a kormányfő.

Orbán kijelentette, hogy számunkra a biztonság és a nemzeti szuverenitás védelme a legfontosabb. Költeni kell a határok védelmére, a nemzetbiztonsági szolgálatokra és a hadseregre. Létrejöttek a határvadászok a déli határ védelmére -mondta Orbán Viktor. Vannak és lesznek külső és belső befolyási kísérletek, dezinformációs háború is zajlik.

A családokat leginkább a gazdasági következmények érintik, 40 éve nem látott infláció van a fejlett országokban - mondta.

Közép-európai országait messze az átlagot meghaladó mértékben érinti az infláció, és a jegybankok kamatemelési ciklusba kezdtek -tette hozzá. Az áremelkedések mértéke nálunk is évtizedek óta nem látott mértékű. Láttam már néhány gazdasági válságot 1990 óta - tette hozzá. 

A brüsszeli politikai döntések a felelősek a magas energiaárakért

Két éve is volt gazdasági visszaesés a járvány miatt - mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint most 2022-ben a gazdasági bajok oka a háborús szankciók, és az azok miatt sokszorosára növő energiaárak. Ezeket a durva energiaárakat nem gazdasági folyamatok váltják ki - tette hozzá.A brüsszeli politikai döntések a felelősek a magas energiaárakért. 

Korábban azt mondták, hogy a szankciókkal nem lehet tönkretenni az európai gazdaságokat, és ez helyes álláspont volt. Most van először olyan, hogy egy törpe vetett ki szankciókat az óriásra az energia terén - tette hozzá.

2022 júniusában, Brüsszelben elfogadták az olajszállítási szankciót és napirendre vették a földgázvásárlási szankciót, és így a gáz ára egy hónap alatt megkétszereződött, majd megháromszorozódott. Ugyanez ment végbe a villamosenergia-piacon is. 

Ez történne, ha megszűnnének a szankciók

Orbán Viktor kiemelte, hogy ezzel párhuzamosan az amerikai energiaárak ennek a töredékei. Az energiaárak növekedése kihat az élelmiszerárakra is. Ha megszüntetnék a szankcókat, akkor az árak rögtön a felére esnének vissza, és az infláció is megfeleződne - mondta Orbán Viktor. Szankcók nélkül Európa el tudná kerülni a recessziót.

Amikor ezeket a szankciókat ránk erőltették, akkor a brüsszeli bürokraták nem ezt ígérték - tette hozzá.

Európának is óriási károkat okoznak a szankciók. Oroszország 158 milliárd eurónyi bevételre tett szert, és ebből 85 milliárd eurót az uniós országok fizettek ki - mondta a kormányfő. A szankció miatt Európa szegényebb lett, míg Oroszország nem gyengült meg.  

Megkérdezik itthon az emberek véleményét a szankciókról

Mindig is aggályaink voltak a szankciókkal kapcsolatban, és az érveinket figyelmen kívül hagyták - mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte, hogyha Brüsszelben kifogynak az érvekből, akkor az európai érték megsértéséről beszélnek.A szankciók bevezetése nem demokratikus módon történt, az európai elitek döntöttek erről, és az embereket nem kérdezte senki. 

Orbán elmondta, meg kell ismerni az emberek véleményét a szankciókról, és megkérdezik itthon az emberek véleményét a szankciókról egyedül Európában.

A kormány képes biztosítani Magyarország energiaellátását

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy amíg tart a szankciós energiaválság, addig a biztonságos ellátást kell garantálni. Védeni kell a magyar családokat és a munkahelyeket.

A kormány képes biztosítani Magyarország energiaellátását, van elegendő földgáz, kőolaj és villamos áram is.  

A kormányfő közölte, hogy földgázból 85 százalékban importra szorulunk, így az árát nem tudjuk befolyásolni. Éppen ezért csökkenteni kell a földgázfelhasználását. A kormány döntött, hogy 2025-re 30 százalékra csökken a hazai földgázfelhasználás az energiatermelés területén. Orbán Viktor beszámolt, hogy megkezdődik Paks2 építése, valamint döntöttek a paksi atomerőmű üzemidő hosszabbításáról.   

Ennyivel segíti a családokat a kormány

Orbán Viktor elmondta, az év végén fizetnek nyugdíjprémiumot, és érvényben marad a 25 éven aluliak szja-mentessége is. A magyar kormány adja a legnagyobb támogatást az energiaárakban, havi 181 ezer forintot. Szólt arról is, hogy 30 százaléka a hazai családtámogatásoknak az energifogyasztást segíti. Orbán közölte, hogy az ehhez szükséges pénzt az extraprofitadóból fedezik. A befolyt összeg elegendő a 2022-es és 2023-as évekre. A kormány felfogásában a családok megsegítése áll az első helyen, majd pedig a vállalkozások következnek. 

Teljes energetikai átalakulás

Lesz gyármentő program és lesz új munkahelyvédelmi-program is, ha szükséges - mondta a kormányfő. Munkaalapú gazdaság és a beruházások támogatása a legfontosabb. Közel 10 milliárd forintnyi beruházás zajlik jelenleg és ezeket be is fejezik. A kormányfő szólt arról is, hogy Magyarország hosszabb távon is nettó olajimportőr marad. 28,5 milliár euróból pedig a hazai villamosenergia-rendszert lehet átalakítani, 32 nagyberuházás lesz a következő években - fejtette ki.

A szükséges pénzügyi forrásokat az unió megígérte. Ha Brüsszel nem adja oda a nekünk járó forrásokat, akkor máshonnan szerezzük be ezt az összeget. 

A magyar energiarendszer teljes megújítása a mostani időszakban is megmarad. 

Bővülhet a családtámogatás

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a családtámogatás megmarad, és decemberben új családtámogatási intézkedések is megjelennek. Nem állnak meg a fejlesztésalapú gazdaság kialakításában. Az egyetemfejlesztési-program is folytatódik. Végezetül elmondta, hogy a Brüsszellel fennálló viták ellenére az ország az EU tagjaiként képzeljük el a jövőnket. Azok, akik elvitatják a jogainkat, azok falanszter Európát akarnak - tette hozzá.

Büszke nemzet vagyunk, akik tudatában vannak annak, hogy többet adtunk a világnak, mint amennyit kaptunk - mondta. 

Magyarország ma erősebb, mint a kommunizmus bukása óta bármikor

Ma jobb állapotban vagyunk, mint 2008-ban a pénzügyi válság idején - mondta a kormányfő. Magyarország ma erősebb, mint a kommunizmus bukása óta bármikor, és van esély arra, hogy megerősödve kerüljünk ki a válságból. A kormány erős tempót diktál majd a következő hónapokban - zárta a kormányfő.  

HírTV - Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ursula von der Leyen: az EU a gázárak csökkenésére számít

Ursula von der Leyen: az EU a gázárak csökkenésére számít

Az Európai Bizottság arra számít, hogy a gázárak csökkenni fognak annak köszönhetően, hogy a cseppfolyósított földgáz (LNG) globális kínálata emelkedik, ami teret ad a megújuló energiaforrásokba történtő befektetéseknek - mondta Ursula von der Leyen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!