2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Az LMP nem tud Gyurcsány Ferenc szorító öleléséből szabadulni

– Az LMP-nek a többi ellenzéki párttal ellentétben az az álláspontja, hogy az EU-s pénzek nekünk, magyaroknak járnak. Ugyanakkor azt gondoljuk, hogy a kormány hibás, az uniós fősodorral szembemenő politikájának a következménye, hogy ezt a pénzt elveszik – hangoztatta napirend előtti felszólalásában Ungár Péter.

  • Az LMP nem tud Gyurcsány Ferenc szorító öleléséből szabadulni

A párt képviselője kaotikusnak nevezte, ahogy a kormány a zöldenergia kérdéséhez áll, de szerinte nem áll jól Paks II ügye sem, amit végül egy amerikai beruházó építhet majd meg. Ungár Péter bírálta a nemrég módosított szociális törvényt is, ami szerinte olyan érzéketlenségről tesz bizonyságot, hogy még „Kóka János is megnyalta volna mind a tíz ujját, ha ő terjeszti be". 

Válaszában Latorcai Csaba úgy fogalmazott: az Európai Bizottság múlt heti döntése siker is és kudarc is egyben.

- Mérhetetlen siker, hogy immáron másfél éves megfeszített tárgyalásokat követően az újjáépítési alapra vonatkozó magyar tervet az EB elfogadásra ajánlja, így 2023-tól érkezhetnek az uniós források. Siker az is, hogy az EB olyan értékelést adott a magyar tervnek, hogy ennél jobbat még nem adott uniós tagállamnak – fogalmazott az államtitkár. 

Hangoztatta ugyanakkor, hogy a megállapodás „annak a dollárbaloldalnak a kudarca, amely az elmúlt hónapokban minden eszközt megragadott arra, hogy Magyarország, a magyar emberek és vállalkozások ne jussanak hozzá ezekhez a forrásokhoz".

Latorcai Csaba szerint az LMP az útkeresés időszakában van, a kint is vagyok, bent is vagyok taktikáját alkalmazta akkor, amikor az Európai Unióval történő megegyezést szolgáló törvényjavaslatokról szóló szavazáskor bent voltak az ülésteremben, de gombot nem nyomtak. 

– Így viszont, képviselő úr, nem lesz más a politika. Nem lesz más, ha nem szavaznak, és nem lesz más, hogyha nem foglalnak állást egyes kérdésekben úgy, ami esetleg a dollárbaloldaltól a jövőben megkülönböztetné önöket – fogalmazott az államtitkár, aki szerint ugyanakkor az LMP még ha akarna, akkor sem tudna Gyurcsány Ferenc szorító öleléséből szabadulni. 

Fotó: MTI/Soós Lajos

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már érik a szamóca, jó termés várható

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

Egy baranyai lakásotthon nevelője tett bejelentést a rendőrségen április 21-én arról, hogy egyik neveltjük az előző éjszakát egy ismeretlen férfival Baranyajenőn töltötte. A 13 éves lány elmondása szerint akarata ellenére a férfi fogdosta és szexuálisan molesztálta őt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!