2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Életeket követelt az ítéletidő Új-Zélandon

Legalább hárman meghaltak egy embert pedig keresnek az Új-Zélandra lezúduló heves esőzések okozta áradások miatt. Aucklandben és a város környékén rendkívüli állapotot hirdettek a szélsőséges időjárás miatt. Új-Zéland legnagyobb városának főbb útjai is járhatatlanok lettek, és nagy dugók alakultak ki az autópályákon. A rendőrség arra kérte a lakosságot, hogy lehetőleg ne használják járműveiket. Az aucklandi repülőtér belföldi és nemzetközi forgalmát is leállították.

  • Életeket követelt az ítéletidő Új-Zélandon

Új-Zéland legnagyobb városának főbb útjai járhatatlanok lettek, és nagy dugók alakultak ki az autópályákon.

Az áradás okozta földcsuszamlás következtében házak és járművek is megrongálódtak.

A városban pénteken rendkívüli állapotot hirdettek. Az áradás által veszélyeztetett területen élőknek azt tanácsolták: készüljenek fel arra, hogy el kell hagyniuk lakóhelyüket. Auckland nyugati részén egy evakuációs központot is megnyitottak.

A rendőrség arra kérte a lakosságot, hogy lehetőség szerint ne használják járműveiket. Az aucklandi repülőtér belföldi és nemzetközi forgalmát is leállították.

A helyi média közlése szerint legalább hárman meghaltak és egy embert keresnek az Új-Zélandra pénteken lezúduló heves esőzések okozta áradások miatt. A meteorológusok szerint a pénteki volt Auckland valaha volt legesősebb napja: annyi csapadék hullott egy nap alatt, mint amennyi általában egy egész nyár alatt szokott.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!