2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Sport

Huszonegy év után ismét Bajnokok Ligája-döntős a Ferencváros

A Ferencváros 2002 után ismét bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája fináléjába, miután 30-29-re legyőzte a dán Esbjerget a budapesti négyes döntő szombati elődöntőjében.

  • Huszonegy év után ismét Bajnokok Ligája-döntős a Ferencváros

Az FTC 1971 és 2002 után harmadik alkalommal került a legrangosabb európai kupasorozat döntőjébe, de nyernie még nem sikerült. A vasárnap 18 órakor kezdődő elődöntőben a címvédő Vipers Kristiansand lesz az ellenfele.

Ezen a találkozón és a Győr-Vipers elődöntőn is 20 022 volt a hivatalos nézőszám, amely új világcsúcs női kézilabdamérkőzésen.

A magyar csapatból Kovács Anett és Béatrice Edwige hiányzott, a dánok teljes kerettel álltak fel.

A meccs egyik legfontosabb kérdése az volt, hogy a BL négyes döntőjében újonc ferencvárosiak hogyan reagálnak a 20 ezres csarnokban őket fogadó remek hangulatra, de gyorsan kiderült, hogy jól, és egy-két kisebb hiba után átvették a vezetést. Összeszedetten játszott a Magyar Kupa címvédője, de védekezésben nagyon nehezen találta az ellenszert Nora Mörk, Vilde Ingstad, és a BL góllövőlistáját vezető Henny Reistad játékára. Az előző idényben BL-negyedik dánok 9-8-as vezetésénél másfél percig kettős emberhátrányban kézilabdázott a Ferencváros, a hátránya mégsem nőtt.

A 26. percig remekül tartotta magát az FTC, ám az első félidő utolsó négy percét elrontotta - ekkor az Esbjerg 3-0-s sorozatot produkált -, és úgy tűnt, ezzel nagyon nehéz helyzetbe hozta magát.

A második felvonás elején egy hármas gólsorozattal visszazárkózott a magyar együttes, sőt a 43. percben kettős emberelőnyben egyenlített (21-21). Ebben az időszakban újra úgy játszott a Ferencváros, mint az első félidő legnagyobb részében, de megint kettős emberhátrányba került. Az Esbjerg ekkor sem tudta döntésre vinni a dolgot, mert amíg az első félidőben Bíró Blanka, a másodikban Janurik Kinga segítette kapusbravúrokkal a magyar együttest.

A kilencedik perc (4-3) után az 54.-ben ismét az FTC-nél volt az előny (27-26), majd négy perccel a vége előtt - egy újabb 3-0-s sorozat végén - először vezetett kettővel a magyar csapat. A fantasztikus hangulat fokozódott a lelátón, és bár a dánok egyenlítettek, a meccs utolsó támadása a Ferencvárosé volt, a rendkívül taktikus akció végén pedig Emily Bölk megszerezte a győzelmet érő gólt a szinte végig nagyon kiegyensúlyozottan, összeszedetten játszó FTC-nek.

Bíró Blanka négy, Janurik Kinga öt védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Anna Kristensen kilenc, Amalie Milling egy védéssel zárt.

A két csapat hetedik egymás elleni BL-mérkőzésén egy döntetlen és három dán győzelem mellett ez volt a harmadik magyar siker.

Korábban a norvég Vipers Kristiansand 37-35-re verte a győri Audi ETO KC csapatát. A Győr vasárnap 15.15-kor a dán Esbjerggel játszik a harmadik helyért, a Vipers-Ferencváros közötti döntőre pedig ugyanezen a napon 18 órától kerül sor.

Borítókép: A Ferencváros női kéziseinek győztes csapata az elődöntő mérkőzésén, fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!