PL: ő lehet a Ten Hag-éra első érkezője, Hollandiából igazol az MU

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.07.02. 14:53
null
Malacia hamarosan aláír (Fotó: AFP)
Egybehangzó angol és nemzetközi sajtóhírek szerint már csak a bejelentés van hátra: a Feyenoord holland válogatott védője, Tyrell Malacia a Manchester United játékosa lesz.


A 22 éves, ötszörös holland felnőttválogatott balhátvéd a Feyenoordnál nevelkedett, s egészen eddig a nagy múltú holland klubnál játszott – az idén májusban kezdőként lépett pályára az AS Roma elleni Európa-konferencialiga-döntőben.

Malacia játékjoga 15 millió euró (bónuszokkal együtt 17) ellenében kerül a Manchester Unitedhoz, így a holland védő lehet az Erik ten Hag-éra első igazolása az angol rekordbajnoknál. A transzfer annak tükrében érdekes igazán, hogy Malacia korábban már megegyezett a Lyonnal, de befutott az MU ajánlata, így meggondolta magát.

Az MU ezen felül – az átigazolási hírekben mindig megbízható olasz újságíró, Fabrizio Romano értesülései szerint – hamarosan hivatalos, 50 millió euró körüli ajánlatot tesz az Ajaxnak az argentin belső védő Lisandro Martínezért, míg a Barcelonával már a megállapodás küszöbén van Frenkie de Jong játékjogának megvételét illetően: a holland középpályásért 65 (bónuszokkal akár 85) millió eurót fizetne az angol klub.


ÁTIGAZOLÁSOK A MANCHESTER UNITEDNÉL
Érkezett:

Kiszemeltek/hamarosan aláírhatnak: Tyrell Malacia (Feyenoord), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Lisandro Martínez (Ajax)
Kölcsönből vissza: Tahith Chong (Birmingham City), Facundo Pellistri (Alavés), Andreas Pereira (Flamengo), Axel Tuanzebe (Napoli), Anthony Martial (Sevilla), Teden Mengi (Birmingham City), Amad Diallo (Rangers), Brandon Williams (Norwich City), James Garner (Nottingham), Donny van de Beek (Everton)
Távozott: Nemanja Matics (Roma, i.), Edinson Cavani (szl.), Lee Grant (visszavonult), Paul Pogba (szl.), Jesse Lingard (szl.), Juan Mata (szl.), Dean Henderson (kölcsönben, Notthingham Forest)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik