Newcastle: a világ leggazdagabb klubjánál folytatja a legnagyobb ausztrál tehetség

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2022.09.30. 10:45
null
Garang Kuolt a legnagyobb ausztrál tehetségnek tartják (Fotó: https://www.nufc.co.uk/)
A Newcastle United hivatalos Twitter-csatornáján jelentette be, hogy januártól náluk folytatja a legnagyobb ausztrál labdarúgó-tehetségnek tartott 18 éves csatár, Garang Kuol.

 

A Central Coast Mariners játékosa – aki Egyiptomban született, de az ausztrál mellett dél-szudáni állampolgársággal rendelkezik – ebben az évadban debütált az ausztrál élvonalban, és 8 mérkőzésen már 4 gólt és 1 gólpasszt ért el. Ráadásul mindössze 145 percet, alig több, mint másfél meccsnyit töltött a pályán – vagyis rendkívül hatékony, átlagosan 36 percenként betalál.

Néhány nappal ezelőtt az ausztrál válogatottban is debütált, így nem csoda, hogy több európai klub figyelmét is felkeltette, a hírek szerint a német Stuttgart és Borussia Dortmund is szívesen látta volna soraiban. Garang végül a világ leggazdagabb klubja, a Premier League-ben szereplő Newcastle mellett döntött, jövő januárban csatlakozik a „szarkákhoz″.

„Ez csodálatos. Gyerekként Ausztráliában mindenki a Premier League-et nézi, de senki sem hiszi, hogy el is juthat odáig. Nekem ez sikerült, ami hihetetlen. Most, hogy aláírtam a Newcastle-höz, még keményebben fogok edzeni, hogy a világbajnokságon is ott lehessek, és utána csatlakozhassak új klubomhoz″ – jelentette ki leendő csapata hivatalos honlapjának.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik