Eladó a Ronaldo – Bodnár Zalán jegyzete

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2022.10.04. 23:05

„Eladó a menyasszony!, most ötszázért
Következő elviheti dupláért
De aki a legvégére marad
Nem ússza meg soha tíz rongy alatt.”
„Eladó a menyasszony!, most ötszázért
Következő elviheti dupláért
De aki a legvégére marad
Nem ússza meg soha tíz rongy alatt.”

A falusi lakodalmak menyecsketáncának népszerű nótája jut eszembe elsőként most a Cristiano Ronaldót érintő friss hírek kapcsán, hiszen kezd a napnál is világosabbá válni, hogy az ötszörös portugál aranylabdás és a Manchester United második házassága rossz csillagzat alatt született, az újabb válás elkerülhetetlennek tetszik, ráadásul sokkal csúnyábbnak, mint az első. Az első nász hat évig tartott, és sok örömöt szerzett mindkét félnek, de aztán a Real Madrid a szerelmesek közé állt, új kapcsolat szövődött, nem várták meg az ásó-kapa-nagyharangot. A Real Madrid azóta már ex, miként a Juventus is, de most nagyon úgy fest, hogy a második CR7–MU frigy két évet sem bír ki.

Mint emlékezetes, a futballista már a nyáron távozott volna olyan csapathoz, amellyel újra Bajnokok Ligája-serlegért küzdhet, az ügynöke, Jorge Mendes ajánlotta is fűnek-fának, de egyrészt sehol sem várták fanfárokkal (konkrét ajánlatot csak Szaúd-Arábiából kapott, onnan pedig egyelőre nem lehet bejutni az európai BL-be), másrészt Erik ten Hag, a United új menedzsere is ragaszkodott hozzá.

Csakhogy azóta alig játszik. A bajnokságban csak a Brentford ellen kapott szerepet a kezdőben, alig 207 játékperce van, gólt nem szerzett – nem ezeket a mutatókat szoktuk meg CR-től. Még ha tudjuk is, hogy a nyári felkészülést szinte teljesen kihagyta, és előre jelezte Ten Hag, hogy időbe telik, amíg jó erőállapotban lesz, azt gondoltuk volna, hogy az erőnlétére mindig megszállottan gondot fordító klasszisnak azért nem lesznek ilyen gondjai. Azt, hogy nevelőklubja, a lisszaboni Sporting vezetőedzője olyat mondjon, inkább távozik, ha Ronaldót odaviszik, még az ötvenéves CR-ről sem tudtuk volna elképzelni, nemhogy a 37 évesről. De azt sem hittük, hogy a „pályafutása iránti tiszteletből” nem játszatják a Manchester City ellen – azt hiszem, ez a Ten Hag-i mondat maga a tömény tiszteletlenség. Mindezek után nem csoda, hogy a The Telegraph kedden arról írt, a United nem gördít akadályt a távozása elé, megfelelő ajánlat esetén januárban elengedik.

Eladó a menyasszony, akinek néhány éve még az egész világ udvarolt. Mifelénk van azonban olyan szokás a menyecsketáncnál, hogy „elrabolják” az új arát, és egy rusnya banyát öltöztetnek be a ruhájába, úgy kapja vissza a kétségbeesett vőlegény.

Csak nehogy így járjon a United is.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik